Nejlepší pražské vinárny

Občas máme chuť si místo nad kávou posedět a popovídat nad sklenkou vína. Ale #kamvpraze na ty opravdu dobrá, kvalitní, ale zároveň nepředražená vína? Koukněte se na 10 tipů na oblíbené pražské vinárny a najděte si tu pro vás! 

1.Na břehu Rhôny
Vinárnu najdete v Praze hned na několika místech – například na Výtoni, ve Francouzské nebo v Karlíně a Dejvicích! Vinárna je originální svým konceptem – vezmete si sklenku, papírek a tužku a z velkého výběru bílých, červených i růžových vín si do skleničky sami z krabic stáčíte! Na skleničce je ryska na 1dcl a 2dcl, takže je na vás, kolik vína si dáte. Následně si na papírek zapíšete druh a množství vína. 

2.Koštovna u Počtů
Oblíbená vinárna na Letné, kde najdete širokou nabídku moravských i zahraničních vín, a to vše za příznivé ceny! K vínu si můžete dát něco dobrého – od prkének přes pomazánky až po nakládaný hermelín. V Koštovně si navíc můžete zařídit i degustaci, narozeninovou oslavu nebo třeba firemní večírek!

3.Na šikmé ploše
Vinárna na Praze 1 známá zejména pro svůj velký výběr moravských vín a lahvových vín z nejrůznějších moravských vinařství. Samozřejmě tu ale najdete i vína ze zahraničí. Pokud k vínu rádi mlsáte, vyzkoušet můžete například variaci uzenin a salámů či sýrů s hrozny a mangovým chutney!

4.Bokovka
Bokovku ze sítě Ambiente najdete v Dlouhé ulici na Praze 1. Kromě toho, že se specializují na výborná vína, se mohou pyšnit taky skvělými sýry – přímo v Bokovce mají totiž fromagerii se sýry z celého světa! 

5.Na skleničku
Vinárnu Na skleničku najdete schovanou v pasáži v Jindřišské ulici – pokud o ní nevíte, jen tak na ni asi nenarazíte. Mají výborná stáčená vína a příjemnou obsluhu i ceny! Za 333Kč si dokonce můžete dát bezednou skleničku – to jsme zatím jinde neviděly. 

6.Šenkovna
Šenkovna patří mezi naše nejoblíbenější vínárny. Rády sem zajdeme na sklenku dobré pálavy a variaci uzenin a sýrů. V létě si v Šenkovně můžete sednout i na terasu. Obecně doporučujeme dělat rezervace – přestože je podnik velký, bývá často dost plný. Více si o Šenkovně můžete přečíst v recenzi na našem profilu!

7.Vínečko
Příjemná vinárna na Praze 2 v ulici Londýnská, jen kousek od I.P.Pavlova. Ve vinárně si můžete vybrat z mnoha moravských vín – nechybí například vína z oblasti Velkých Bílovic, Šardic nebo Velkých Pavlovic. V létě se můžete s vínem posadit na zahrádku a užít si tak i trochu slunce!

8.Wine & burger Po letech
Wine & burger bar Po letech najdete v Nuslích. Jak už název napovídá, kromě skvělých vín mají v nabídce i prvotřídní burgery! Podobně jako ve vinárně Na břehu Rhôny i tady funguje koncept „samoobsluhy vína”. 

9.Veltlín
Autentický vinný bar v Karlíně s širokou nabídkou vín. Personál vám o víně rád řekne více a s čímkoli vám poradí! Máte-li chuť na něco dobrého, můžete vyzkoušet sýry z rodinné farmy, paštiky, uzeniny nebo dýňová semínka z Velkých Bílovic!

10.Vinograf
Vinografy najdete v Praze dva – jeden na Smíchově a druhý na Senovážném náměstí na Praze 1. Ve Vinografu na Smíchově najdete především česká vína, Vinograf na Senovážném náměstí je zaměřený spíš na zahraniční vína. I ve Vinografu najdete skvělou nabídku sýrů a uzenin! 

Leave a comment