Kavárny s nejkrásnějším interiérem v Praze

Dobrá káva je jedna věc, ale přeci jen i sebelepší kafe vám nebude chutnat nejlépe v nějakém “pajzlu”. Na druhou stranu, kavárny s krásným interiérem nás často oslní tak, že jim nějaké ty gurmánské nedostatky rádi odpustíme. A jaké pražské kavárny máme tedy na mysli?

1.Cafe Letka
Útulná kavárna na Letné – Cafe Letka – se dnes stala již ikonou kavárenského ráje na Praze 7. Interiér kavárny je velmi starobyle kouzelný – není divu! Cafe Letka pamatuje ještě doby Monarchie. Kavárna je proslulá pro své víkendové brunche s domácím křupavým pečivem a výbornou kávou.

2.Coffee corner bakery
Coffee corner bakery se objevila i na seznamu nejlepších pražských brunchů. Interiér kavárny je velmi útulný a příjemný, navíc je zde i možnost venkovního sezení! Za zkoušku určitě stojí jejich skvělá káva a široká nabídka snídaní.

3.Spižírna
Tak jako je Letka ikonou Holešovic, Interiér Spižírny “vládne” Praze 10. Nádherná květinová Stěna s nápisem 1902, symbolizující stáří kavárny jako takové. Kromě krásných stěn tu najdete i velmi zachovalou původní podlahu. Spižírna se pyšní výbornou kávou a velmi pestrou nabídkou snídaní, připravovaných podle domácích receptů paní majitelky.

4.Místo
Kavárna Místo je útulnou kavárnou na Praze 6. Opět tu najdete i zahrádku, což z kavárny dělá ideální místo na letní posezení nad kvalitní kávou doubleshot a nějakým dobrým dortíkem. Nezapomeňte také na jejich vyhlášené brunche, především exotická vejce benedikt na asijský způsob.

5.Cathedral cafe lounge & restaurant
Podle našeho názoru jedna z nejkrásnějších pražských kaváren v Praze a to přímo v srdci Prahy v blízkosti Staroměstského náměstí – Cathedral cafe. Kavárna je schovaná od mraků turistů v romantickém podloubí domu přímo u Týnského chrámu. Najdete zde navíc i zahrádku, obklopenou množstvím stromů a květin. Doporučujeme zajít na osvěžující letní drink, sklenku vína, ale zaručeně si pochutnáte i na obědu či večeři, tak jako i my při naší poslední návštěvě.

6.Kavárna co hledá jméno
Symbol Pražského Smíchova – zaručeně Kavárna co hledá jméno. Původně truhlárna, dnes už ale kavárna s výbornou kávou, zákusky i brunchy. Interiér kavárny vás zaujme i v jejich koupelně, která se stala symbolem kavárny jako takové.

7.Parlor Café
Romantická kavárna v Karlíně známá pro své domácí zmrzlinové sandwiche a výborné dorty – a tudíž vítěz našeho listu nejlepších pražských dortů! Interiér kavárny zdobí spoustu rostlin a různorodých doplňků. V létě je zde možnost i venkovního sezení.

8.Café Imperial
Tuto restauraci Zdeňka Polreicha v klasickém českém stylu určitě všichni známe. Ačkoliv dražší, návštěva kavárny ve vás určitě zanechá silný gurmánský zážitek. Doporučujeme zkusit klasickou českou kuchyni!

9.Můj šálek kávy
Další kavárna v pražském Karlíně – Můj šálek kávy. Kavárna je známá pro svůj útulný interiér, skvělou kávu doubleshot a výborné dortíky. Zajít sem však můžete i na brunch, oběd nebo večeři! Kavárna je velmi oblíbená a také velmi často naprosto přeplněná. Doporučujeme tedy udělat rezervaci.

10.La Bohéme Café
Velmi rozsáhlá kavárna s nádherným interiérem na Praze 2. V La Bohéme určitě doporučujeme skvělou kávu i širokou nabídku kvalitních čajů. Pokud vám zachutná, můžete si kávu či čaj v kavárně zakoupit i domů. Zajímá vás víc? Mrkněte na recenzi u nás na Instagramu!

Leave a comment